Image Alt

Kuvo TV

U pripremi je još jedna Star Wars igra, a na njoj navodno radi Quantic Dream

Nakon što smo prije samo nekoliko dana konačno dočekali potvrdu i službenu najavu Star Wars: KOTOR Remakea, stižu nam glasine o još jednoj novoj igri koja bi mogla biti u pripremi, a na kojoj navodno radi još jedan veliki studio – Quantic Dream.

Sudeći prema zanimljivom teaseru kojeg nam je putem Twittera ostavio poznati insider Tom Henderson, ovaj franuski studio koji iza sebe ima hitove kao što su Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls, Heavy Rain i Fahrenheit mogao bi raditi na novoj Star Wars igri.

Henderson nije detaljnije obrazložio svoj zagonetni tweet, no isti je žestoko odjeknuo gaming scenom, natjeravši mnoge da instantno pomisle da David Cage i ekipa rade na nečemu što ima veze sa Star Wars franšizom. Takvo što svakako nije nerealno, s obzirom na to da je LucasFilm Games trenutno veoma raspoložen, kada je u pitanju ustupanje Star Wars licence (uz EA, na novim igrama inspiriranim ovom franšizom rade i Aspyr i Ubisoft), a kako je Quantic Dream već duže vrijeme prilično tih, moguće je da se nešto veliko doista kuha.

Do bilo kakvih konkretnijih informacija, na ovu vijest ćemo posmatrati samo kao na još jednu glasinu u nizu, iako gospon Henderson ima veoma “pozitivan skor” kada je u pitanju autentičnost njegovih leakova.