Image Alt

Kuvo TV

Nintendovi developeri već rade na 4K igrama – je li konačno na pomolu (Super) Switch Pro?

Kad će taj 4K gaming, Nintendo? Znamo da grafičke performanse nisu glavni dio šarma Nintendovih igara, no svejedno je za očekivati kako će se morati upustiti u tu sferu gaminga i lagano pripremati nove (bolje) verzije svoje mega popularne Nintendo Switch konzole.

Novi Nintendo Switch OLED model dolazi u listopadu, no ne radi se o željenom 4K upgradeu koji mnogi očekuju. No, prema zadnjim navodima sa Bloomberg stranice, 11 developrskih tvrtki radi na novim igrama koristeći developerski kit za 4K Nintendo Switch. Ta informacija se poklapa sa prijašnjim glasinama o radu na 4K grafici i igrama u Nintendu, no Nintendo je odmah porekao navode Bloomberga.

Bez obzira na to, za Bloomberg je dano puno detalja o ovome, pa su tako developeri izjavili kako očekuju svoje igre na Switchu u 4K rezoluciji tijekom iduće godine, vjerojatno u drugoj polovici godine.

Nintendo se kasnije još jednom javio na Twitteru, gdje su izjavili kako je jedini model Switch koji je u planu spomenuti OLED model koji izlazi 8.listopada.