Image Alt

Kuvo TV

Firesprite bi navodno mogao raditi na nastavku Until Dawna

Prošle su pune tri godine otkako je Sonyjev studio Firesprite neslužbeno otkrio kako radi na ambicioznoj mračnoj narativnoj horror igri nelinearnog karaktera, no mi o istoj nismo doznali gotovo ništa. Firesprite u posljednje vrijeme pogođen brojnim problemima, uključujući jako loše međuljudske odnose koji su navodno prisutni u njegovim redovima i otkazivanje nove Twisted Metal igre, no sudeći prema tvrdnji uglednog novinara Colina Moriartyja, navedena igra je i dalje živa.

Naime, Moriarty je nedavno otkrio kako je navedena igra u razvoju pod kodnim imenom Project Heartbreak te se vrlo vjerojatno radi o Unreal Engine 5 igri za PlayStation 5 i PC, čija će radnja biti smještena na otok u moderno vrijeme te će imati ženski igrivi lik ili pak više igrivih likova. Situacija oko navedenog ostvarenja postala je ovih dana još zanimljivija nakon što je Jason Schreier putem Reddita nagovijestio da se možda ne radi o novom IP-ju. Zbrojimo li dva i dva i čekiramo sve Sonyjeve horror franšize, nije teško doći do zaključka da bi se moglo raditi o nečemu što ima veze sa igrom Until Dawn.

Teorija prema kojoj bi Firesprite doista mogao raditi na nastavku Until Dawna u posljednje vrijeme definitivno ima smisla. Sony već za ovu godinu sprema remaster originalne igre koji će izaći za PlayStation 5 i PC, a nedavno je najavljen i live action film. Sasvim je moguće da je sve to uvertira u Until Dawn 2.

Inače, slabije poznata činjenica je ta da su Sony i Supermassive Games još ranije planirali nastavak Until Dawna, međutim do istoga nikada nije došlo – Sony i Supermassive su se razišli zbog odluke ovog britanskog studija da se zbog svoje The Dark Pictures antologije udruži sa Bandai Namcom i otisne u multiplatformske vode, a igra koja je zapravo u ranim draftovima bila zamišljena kao pitch za nastavak Until Dawna na kraju je pretvorena u The Quarry te je izašla pod pokroviteljstvom 2K Gamesa.