Image Alt

Kuvo TV

Iduća Ghost Recon igra će se vratiti korijenima serijala

O novoj potencijalnoj Ghost Recon igri pisali smo tijekom protekle dvije godine u više navrata, no iz Ubisofta se još uvijek nisu oglasili vezano za navedenu igru niti smo vidjeli njenu službenu najavu. Prema dosadašnjim insiderskim informacijama, za koje je bio zadužen prilično pouzdani insider Tom Henderson, nova Ghost Recon igra je već neko vrijeme u razvoju pod kodnim imenom Project Over, a nove informacije koje nam ponovno stižu od dotičnog leakera otkrile su nam još nekoliko detalja vezanih za samu igru.

Naime, Henderson u svom novom izvještaju navodi kako će se novi Ghost Recon pojaviti nekada tijekom 2025. ili 2026. godine te da će se dobrim dijelom vratiti svojim korijenima. To znači da nas očekuje povratak znatno realističnijem timsko – taktičkom igranju iz perspektive prvog lica, a sama igra bi trebala biti inspirirana drugim modernim vojnim shooterima kao što su Call of Duty: Modern Warfare, Battlefield i Ready or Not.

Novi Ghost Recon trebao bi biti fokusiran na fiktivni “Naimanski Rat”, koji je zadesio izmišljenu zemlju, ostavivši iza sebe tisuće i tisuće mrtvih čija je smrt rezultat klasičnih ratnih zločina. Radnja će biti fokusirana na odred “Duhova” koji će se morati infiltrirati u ratnu zonu, kako bi u tajnosti locirali i eliminirali izdajnika.

Prema Hendersonu, nova igra će imati znatno mračniji i ozbiljniji ton dobrim dijelom sličan onome iz Modern Warfare igara, te će pred igrače bacati prilično neugodne moralne situacije (Henderson spominje situaciju u kojoj specijalci moraju odlučiti hoće li upucati čovjeka s bebom u naručuju jer sumnjaju da bi beba oko sebe mogla imati eksploziv..). S grafičke strane, novi Ghost Recon bi trebao donijeti značajna unaprijeđenja u usporedbi sa svojim prethodnicima te bi izgledom i stilom trebao podsjećati na igru Ready or Not.

Naravno, sve navedeno za sada ostaje u sferi glasina i nepotvrđenih informacija, iako se, uzmemo li u obzir pouzdanost izvora, gotovo sigurno radi o točnim informacijama. To bi opet moglo značiti da bismo službenu najavu i razotkrivanje igre mogli vidjeti već ove godine, možda tijekom ovogodišnjeg Ubisoft Forwarda koji nas očekuje nekada tijekom ljeta.