Image Alt

Kuvo TV

Giant Skull je novi studio kojeg je osnovao redatelj God of War III i Star Wars Jedi igara

Redatelj Star Wars Jedi serijala, Stig Asmussen, najavio je osnivanje vlastitog studija pod nazivom Giant Skull. Giant Skull opisan je kao novi AAA studio za igre posvećen izgradnji akcijsko-avanturističkih igara vođenih igranjem i pričom, smještenih u razne sci-fi svjetove. Iako je studio smješten u Los Angelesu, uključuje programere iz cijelog svijeta.

Nakon što je napustio Respawn Entertainment, gdje je radio na igrama Star Wars Jedi: Fallen Order i Star Wars Jedi: Survivor, Asmussen će voditi razvoj prve igre svog studija, navodno AAA akcijske avanture usmjerene na jednog igrača, koja koristi Unreal Engine 5.

Pridružuju mu se tehnički direktor Jon Carr, koji je ranije radio kao tehnički direktor na Star Wars Jedi: Survivoru, umjetnički direktor Patrick Murphy, poznat po radu na Fortniteu, Valorantu i League of Legendsu te glavna producentica Lauren McLemore, koja je bila na čelu produkcije Fortnitea.

Također, timu se pridružuje direktor dizajna Jeff Magers, koji je radio na igrama kao što su Star Wars Jedi: Survivor i Star Wars Jedi: Fallen Order. Tu je i redatelj animacije Brian Campbell, poznat kao direktor animacije u Epic Gamesu te COO Anthony Scott, s preko 16 godina iskustva u vođenju timova, uključujući Rocksteady Studios.