Image Alt

Kuvo TV

Navodno je u razvoju više God of War igara…

Već neko vrijeme kruže glasine (koje svakako imaju smisla) koje govore da Sony Santa Monica, uz ranije spominjani novi SF IP, radi na nečemu novom što ima veze sa God of War serijalom. No, ako je vjerovati novim neslužbenim informacijama koje nam donosi izvor zaslužan za nedavno okrivanje detalja vezanih za Ghost of Tsushima PC port i njegov datum izlaska, izgleda da je u pripremi više igara iz ove Sonyjeve franšize, uključujući i potpuno novi veliki naslov koji će nam vrlo vjerojatno predstaviti neku novu mitologiju.

Već smo pisali o glasini vezanoj za remake / remaster originalne God of War trilogije, a dugo se priča i o standalone igri sa Atreusom u glavnoj ulozi, koja bi trebala imati tretman sličan onome kakav je imao Spider-Man: Miles Morales. No, to nije sve, jer izgleda da Santa Monica Studio već priprema teren za novu veliku igru, a tu je i PC port God of War Ragnaroka čiju najavu još uvijek iščekujemo.

Kako doznajemo, na remaster trilogiji i kraćoj standalone igri sa Atreusom navodno ne radi Santa Monica Studio ili je samo djelomično uključen u njihov razvoj. Kao mogući developer remaster trilogije koja bi navodno mogla biti najavljena već ove godine, spominje se Bluepoint Games, no sve je još uvijek u domeni glasine. PC port God of War Ragnaroka vrlo vjerojatno radi Nixxes, dok je spomenuta igra sa Atreusom i dalje najveća napoznanica, ukoliko ista doista postoji. Kada je u pitanju iduća velika God of War, vjeruje se da je još uvijek u pretprodukcijskoj fazi te da će proći još nekoliko godina prije nego što je vidimo i zaigramo, što znači da je velika vjerojatnoća da će zaobići ovu generaciju konzola, osobito ukoliko prednost bude imao već spomenuti novi IP na kojem radi Cory Barlog.

Iako se za sada radi isključivo o nagađanjima i nepotvrđenim informacijama, velika je šansa da je barem dio ovih glasina točan. Ukoliko jeste, s pravom očekujemo neke informacije već ove godine.