Image Alt

Kuvo TV

Silent Hill 2 Remake je navodno završen i spreman za izlazak – možda već krajem svibnja?

Samo nekoliko dana nakon što je u Južnoj Koreji osvanuo rating za Silent Hill 2 Remake, stižu nam nove neslužbene, ali doista ohrabrujuće informacije koje sugeriraju da nas izlazak spomenute igre definitivno očekuje ove godine, a možda i znatno prije nego što smo mislili.

Sudeći prema informacijama koje su se pojavile na stranicama poznatog meksičkog retailera Sanborns, Silent Hill 2 Remake bi se u prodaji mogao pojaviti već 30. svibnja.

Naravno, budući da takvo što, barem onako na prvu, djeluje malo vjerojatno, moglo bi se raditi samo o placeholderu (30. svibanj pada na četvrtak, dan kada inače baš i ne izlaze velike igre, uz izuzetak, primjerice, Final Fantasy VII Rebirtha..), no činjenica da je spomenuti retailer vrlo brzo uklonio navedeni datum te da isti više nije vidljiv na produktnoj stranici igre sugerira da na to da postoji i određena doza vjerojatnoće da se radi o točnoj informaciji, ma koliko ista u ovom trenutku zvučala nerealno.

S druge strane, ukoliko se prisjetimo tvrdnji ekipe iz Bloober Teama koje su stigle kao odgovor na ne baš sjajne reakcije gaming scene na prvi gameplay trailer, kada su naglasili da prikazani trailer ne predstavlja odraz stanja i kvalitete igre te da je igra skoro završena i da je sav marketinški posao isključivo na Konamiju (koji je, prema Bloober Teamu i glavni krivac za ne toliko impresivni trailer sa State of Playa), moguće je da se ovaj japanski izdavač polako sprema za izdavanje igre i da ćemo uskoro doznati nove službene detalje.

Slično misli i izvjesni @Silknigth, koji je odgovoran za nekoliko posljednjih velikih leakova (uključujući i leakove vezane za Ghost of Tsushima port). Naime, prema tvrdnji ovog leakera, razvoj Silent Hill 2 Remakea je završen i datum njegovog izlaska ovisi isključivo od Konamija.

Stiže li Silent Hill 2 Remake doista već krajem proljeća? Čisto sumnjamo, no nećemo imati ništa protiv još jednog ugodnog iznenađenja, osobito ukoliko je igra u mnogo boljem stanju od onog koje smo vidjeli tijekom prošlog State of Playa.