Image Alt

Kuvo TV

Gameloft najavio je novu Dungeons & Dragons igru koja će biti hibrid akcijskog RPG-a sa survival i simulacijskim elementima

Gameloft je najavio partnerstvo s Hasbroom koje bi trebalo rezultirati izdavanjem nove Dungeons & Dragons igre za konzole i PC. Igru razvija studio Gameloft Montreal, koji je prethodno radio na naslovima kao što su Disney Dreamlight Valley, LEGO Star Wars Castaways i nekoliko igara iz serije Dungeon Hunter.

Smještena u mitska Zaboravljena kraljevstva (Forgotten Realms) unutar Dungeons & Dragons svemira, igra donosi jedinstveno kooperativno iskustvo izgrađeno oko inovativnog hibrida preživljavanja, simulacije života i akcijskog RPG-a. Igrači mogu očekivati avanturu u kojoj se bogata predaja ove legendarne franšize susreće s izazovima preživljavanja u stvarnom vremenu.

Iznimno smo počašćeni suradnjom s tvrtkom Wizards of the Coast kako bismo donijeli potpuno novo iskustvo u svijetu Dungeons & Dragonsa. Svi mi dijelimo strast prema Dungeons & Dragonsu i već radimo predano na pretvaranju naše vizije u stvarnost, uključujući proširenje našeg tima, te s nestrpljenjem iščekujemo podijeliti s vama više detalja u budućnosti”, izjavio je izvršni producent Gameloft Montreala Lee Kaburis.

Viši potpredsjednik za digitalnu strategiju i licenciranje Wizards of the Coasta i Hasbroa, Eugene Evans, izjavio je: “Naš portfelj intelektualnog vlasništva, uključujući Dungeons & Dragons, i dalje privlači izvanredne partnere dok ostvarujemo svoju strategiju proširenja digitalnih igara putem licenciranja i internog razvoja. Naša suradnja s Gameloftom najbolji je primjer te strategije. S obzirom na njihov impresivan dosadašnji rad na kreiranju izvanrednih iskustava s velikim brendovima, kao i njihovu strast za Dungeons & Dragonsom i viziju za ovu igru, uvjereni smo da će stvoriti nešto što će oduševiti obožavatelje širom svijeta.”