Image Alt

Kuvo TV

Bivši direktor nove Battlefield igre kaže da nema ništa pozitivno za reći o Electronic Artsu

Nekada vodeća franšiza za EA, Battlefield, izgubio je svoj nekadašnji status i više nije glavni igrač u FPS prostoru. No, postoji nada da će se možda vratiti na vrh. Trenutno nema službenih detalja o sljedećoj Battlefield igri, nema službenog datuma izlaska (osim glasina da izlazi sljedeće godine), niti trailera ni naslova. Jedina stvar koju službeno znamo je da DICE radi na multiplayeru u suradnji s Ripple Effectom, dok Criterion sada vodi razvoj singleplayer kampanje nakon zatvaranja studija Ridgeline Games.

Nedavno napustivši tvrtku, bivši direktor spomenute igre Marcus Lehto kritizirao je EA nakon zatvaranja studija kojeg je suosnovao. Podsjetimo, Marcus Lehto, sukreator franšize Halo u Bungieju, osnovao je Ridgeline Games pod okriljem Electronic Artsa sa sjedištem u Seattleu 2021. godine. Međutim, napustio je studio pod nejasnim okolnostima prošlog mjeseca, a ubrzo nakon toga, EA je potvrdio potpuno zatvaranje Ridgeline Gamesa.

U petak je Lehto podijelio svoje iskustvo na X-u/Twitteru, napisavši: “Nisam puno govorio na ovoj platformi jer nemam ništa pozitivno za reći o EA-u, mom nedavnom odlasku i o tome kako mnogi, uključujući moj tim, pate zbog sveprisutnih otpuštanja u industriji.”

U izjavi objavljenoj prošlog mjeseca uz najavu o skoro 700 otpuštanja u cijeloj tvrtki, predsjednica EA Entertainmenta Laura Miele potvrdila je da će Ridgeline “prestati s radom” i najavila promjene u razvoju novih igara. Naime, neki zaposlenici će biti premješteni u Ripple Effect, većina će ostati bez posla, dok će prije spomenuti Criterion Games, studio koji stoji iza nedavnih Need for Speed igara, nadgledati razvoj singleplayer kampanje.