Image Alt

Kuvo TV

Microsoft A-testirao novi Xbox Dev Kit u Južnoj Koreji

I dok smo do grla u konkretnim informacijama i potvrdama vezanima uz PlayStation 5 Pro konzolu i njene specifikacije, stiže nam vijest da i Microsoft priprema nešto. Naime, osvanula je vijest da je u J.Koreji novi model Xbox konzole upravo prošao nadzor i inspekciju od strane regulatora. Prema zakonima J.Koreje, svaki elektronički uređaj mora proći inspekciju od strane državnog regulatornog tijela NRRA (National Radio Research Agency) i dobiti certifikat kako je siguran za korištenje u toj državi.

Radi li se o osvježavanju trenutnih Series (X|S) konzola ili o potpuno novom Xboxu, nemamo pojma. No, skloniji smo tezi da se radi o “nabrijanijem” Series X modelu kako bi držali barem hardverski korak s PlayStation 5 konzolom, samo nismo sigurni koje bi slovo abecede mogao dobiti. A opet, možda se radi o Brooklin modelu Series X konzole, koja sadrži neke promjene u svojim iznutricama (veći disk, bolji wi-fi, manja potrošnja energije) i zaobljeni dizajn. Za ovaj model smo doznali tijekom suđenja s drugim regulatorom (FTC) koji je htio blokirati Microsoftovu akviziciju Activision|Blizzard|King izdavača.

Obzirom da je informacija o certifikatu za novi Xbox dev kit osvanula na službenim stranicama NRRA, očekuje se da će developeri iz J.Koreje svoje primjerke dobiti uskoro, pa se nadamo da će uskoro i nekakav detalj procuriti.