Image Alt

Kuvo TV

Valveov redizajn Family Sharinga je ušao u beta fazu

Valveov dugo iščekivani redizajn na koji način dijelimo svoje igre s članovima obitelji će napokon ugledati svjetlo dana. Jednostavno nazvan Steam Families, stiže kao zamjena za trenutni Steam Family Sharing i Steam Family View kao jedinstveno sučelje (unutar Steam klijenta naravno) kroz koje ćemo imati direktan uvid i kontrolu što, kada i na koji način naši obiteljski članovi mogu igrati iz našeg gaming biblioteke.

Valve je pojasnio da će broj osoba, odnosno članova obitelji iznositi maksimalnih pet i da će sve igre koje korisnici skupa posjeduju biti dostupne iz centralizirane biblioteke igara. Uz što će se moći dijeliti igre, svaki igrač (pojedinačno) će imati pristup svojim saveovima, achievmentima i workshop datotekama. Znači, recimo, ako svi združeno posjedujete dva primjerka neke igre, dvije osobe u obitelji će ju moći igrati. Još jedna pozitivna promjena u novom modelu je da ćemo sada moći igrati igru iz nečije gaming biblioteke čak i kada osoba čiju igru “posuđujemo” igra nešto. No, naravno ima i ona negativna strana promjene. Valve je potvrdio da ukoliko netko od igrača prekrši pravila (npr. varanje u nekoj igri), posljedice će snositi vlasnik igre skupa s prekršiteljem. Tako da prije dijeljenja igara, obavezno osvijestite sve uključene o mogućim posljedicama.

Valve je isto tako ugradio široku paletu roditeljske kontrole, poput škicanja chata, nadzora vremena koliko vam pomladak igra, što igra i slično. Ono najnapetije mlađim gamerima bez svog novčanika je da će moći roditelje žicati novu igru direktno kroz Steam.

Steam Families je trenutno dostupan svim Steam Beta korisnicima, za više detalja škicnite tu.