Image Alt

Kuvo TV

Poznati Resident Evil insider tvrdi da se “devetka” seli u open world vode

Budući da je od izlaska Resident Evil 4 remaeka prošlo točno godinu dana, vrijeme je idealno za poneku novu glasinu i insidersku informaciju o budućim igrama iz ovog survival horror serijala. Te insiderske informacije nam stižu od uvijek pouzdanog insidera i leakera Dusk Golema, a tiču se devetog službenog nastavka.

Prema tvrdnji Dusk Golema, Resident Evil 9 je već duže vrijeme u razvoju, pokretat će ga najnovija inačica RE Enginea, a po prvi put bi se mogao otisnuti u open world vode.

On tvrdi da će najnovija verzija RE Enginea, na kojoj se trenutno vrti i jučer izašla Dragon’s Dogma II, pružiti potpuno nove benefite i funkcionalnosti od ključnog značaja za open world igre, a da će istu tehnologiju koristiti i igre kao što su Monster Hunter Wild i Resident Evil 9.

Prošle jeseni, Dusk Golem je otkrio nekoliko značajnih insiderskih informacija vezanih Resident Evil 9. Tom prilikom, otkrio je da će Resident Evil 9 biti dosad najskuplji naslov u serijalu. Također, otkrio je da neće biti izravni nastavak Resident Evil Villagea, već potpuno nova igra koja će istovremeno zaključiti trenutno priču i otvoriti vrata za novu eru serijala. Također, priča se da će se Resident Evil 9 odvijati u gradu duhova negdje na zapadu te da ćemo i u njemu, kao što je slučaj bio sa Villageom, imati razna mitska stvorenja.

Resident Evil 9 bi, prema nekim predikcijama, mogao izaći nekada tijekom iduće godine, no ukoliko su točne nedavne glasine, prema kojima Capcom trenutno radi na barem pet novih Resident Evil igara, moguće je da ćemo na njega pričekati i nešto duže te da ćemo tijekom 2025. godine možda vidjeti neki drugi naslov iz ovog serijala. U svakom slučaju, sve opcije i dalje su moguće.