Image Alt

Kuvo TV

Microsoft navodno testira nekoliko prototipova nativne Xbox handheld konzole

Već neko vrijeme kruže glasine da bi Microsoft mogao raditi na svojoj prvoj handheld konzoli, no sve do sada nije bilo nikakvih konkretnih pokazatelja da bi takvo što moglo biti stvarno. Ako vam je fokus ostao na onome “do sada”, to se nije dogodilo slučajno budući da vam donosimo još novih glasina koje se tiču navedene teme.

Ako je vjerovati informacijama koje je tijekom Xbox Two Podcasta otkrio Jez Corden, novinar portala Windows Central koji je inače poznat po insiderskim informacijama iz “zelenog tabora”, Microsoft navodno testira neko različitih prototipa prijenosne Xbox konzole, koja bi po svojoj prirodni trebala biti klasična nativna handheld konzola a ne streaming uređaj. Corden je tom prilikom naglasio kako se radi o potpuno novim prototipima, a ne onim starijim o kojima se ranije pričalo

Naravno, budući da se radi o prototipu, to ne znači nužno da će isti na kraju biti realiziran, no s obzirom na to da šef Xboxa Phil Spencer u posljednje vrijeme u svojim govorima često potencira handheld igranje, ističući kako je veliki ljubitelj uređaja kao što su Steam Deck ili ROG Ally, moguće je da se nešto doista događa na tom polju. Također, uzmemo li u obzir Spencerove nedavne tvrdnje da će iduća Xbox konzola biti ne samo hardverski snažna već i u mnogočemu posebna te da kruže glasine i teorije prema kojima bi Sony i Microsoft mogli krenuti Nintendovim stopama i svoje next-gen konzole pretvoriti u hibridne, ne treba odbaciti i mogućnost da se ovi prototipovi zapravo odnose na Microsoftovu next-gen konzolu koja bi mogla biti “dockable” poput Nintendo Switcha.

Kako god, još uvijek smo daleko od bilo čega konkretnijeg, tako da ćemo i ovu informaciju do daljnjeg tretirati samo kao još jednu glasinu u nizu.