Image Alt

Kuvo TV

Bend Studio navodno radi na AAA live service igri

Sudeći prema informacijama koje su se našle u novom oglasu za posao, Sonyjev Bend Studio bi mogao raditi na AAA live service igri.

Bend Studio je objavio oglas za poziciju glavnog projekt menadžera, a jedan od potrebnih uvjeta koji bi kandidati trebali ispunjavati, jeste iskustvo u liderskoj roli na radu na AAA live service igrama. Također, kandidat za navedenu poziciju bi trebao moći doprinijeti redefiniranju politike studija u tranziciji sa razvoja tradicionalne “fizičke” na razvoj live service igre.

Ovaj Sonyjev first party studio, mnogima najpoznatiji po PlayStation 4 ekskluzivi Days Gone, otkrio je još prije gotovo dvije godine da radi na potpuno novom IP-ju koji će imati multiplayer te će biti građen na open world sistemima koji su krasili Days Gone. No, navedena igra, koja je za sada poznata pod kodnim nazivom Project Propaganda, još uvijek nije službeno predstavljena. U međuvremenu smo doznali da je Bend imao spreman pitch za Days Gone 2, no nije dobio od Sonyja zeleno svjetlo za razvoj nastavka jedne od najpopularnijih postapokaliptičnih igara današnjice. Umjesto toga, Sony je od ovog studija tražio ideje za povratak Syphon Filtera, ali iste su ipak izostale. Umjesto toga, šuška se da bismo mogli dobiti potpuno novu špijunsku igru sa originalnim mehanikama i online kompontom, što se donekle poklapa sa objavljenim oglasom. Naravno, mnogi se i dalje nadaju da se Sony u međuvremenu “opametio” i odobrio razvoj Days Gonea 2… U svakom slučaju, realno je za očekivati da bismo veliko razotkrivanje nove Bendove igre mogli vidjeti tijekom idućeg PlayStation Showcasea, koji bi navodno trebao biti održan krajem proljeća.