Image Alt

Kuvo TV

Sve što znamo o Tales of the Shire, nadolazećoj “cozy” igri o Hobitima…

Tales of the Shire: A The Lord of the Rings je novi zajednički projekt Private Divisiona i Wētā Workshopa koji bi nam trebao isporučiti nešto sasvim novo – opuštenu avanturu smještenu u Tolkienovo Međuzemlje u kojoj ćemo se, vrlo vjerojatno naći u ulozi Hobita. Osim svojevrsnog hinta da bi se radnja igre ili barem njen dio mogao odvijati u Shireu, još uvijek postoji vrlo malo informacija o ovom ostvarenju, međutim, nedavno su na X-u osvanuli novi teaseri za ovu igru.

Zamislite da živite u Shireu, brinete o svojim usjevima i ukrašavate svoju hobitsku kućicu. To bi mogla biti osnovna formula za nadolazeću igru smještenu u svijet Hobita i Gospodara prstenova. Najavljen na Međunarodni dan hobita 2022. godine (da, takav dan postoji), Tales of the Shire trebao bi vrlo brzo dobitii i svoj prvi pravi trailer.

Kao što možda pretpostavljate, Tales of the Shire ne fokusira se na sveobuhvatnu borbu između dobra i zla kao što je to prikazano u Gospodaru prstenova. Ipak, ova priča je jednako zanimljiva kao i one ispričane u drugim igrama poput onih iz serijala Middle-Earth i Lord of the Rings Online, a da ne spominjemo kultne filmske adaptacije redatelja Petera Jacksona. Umjesto toga, nadolazeći naslov opisan je kao “udobna igra smještena u svijetu Međuzemlja, nadahnuta knjigama J.R.R. Tolkiena”.

Jedan od problema je što je vrlo malo informacija dostupno o igri. Znamo da će biti dostupna za konzole i računala, dok mobilne platforme nisu spomenute. Također, do sada nije objavljen nikakav gameplay video.

Tales of Shire je pod okriljem izdavačke kuće Private Division

Premisa igre smještene u svemir Gospodara prstenova zvuči ambiciozno, kao što su potvrdili i prijašnji naslovi, primjerice, Lord of the Rings: Return to Moria, ali srećom, iza ove igre stoji ugledno ime. Tales of the Shire dolazi od izdavača Private Division, koji već u svom portfelju ima nekoliko kvalitetnih igara, uključujući simulator svemirskog leta Kerbal Space Program, znanstveno-fantastičnu avanturu The Outer Worlds i izuzetno uspješni indie naslov Hades.

Također, igra nastaje u suradnji s internim odjelom za igre tvrtke Wētā Workshop. Kao što će ljubitelji filmova Gospodar prstenova biti svjesni, ovaj studio za specijalne efekte ima izvanredan pedigre koji datira još od kasnih osamdesetih. Tko bi mogao bolje kreirati “cozy” igru o hobitima od tvrtke koja je dizajnirala Shire u trilogijama Gospodar prstenova i Hobbita redatelja Petera Jacksona?

Podsjetimo, Private Division objavio je 2022. godine da je potpisao novi izdavački ugovor s Wētā Workshopom i odmah se krenulo na radu nove Lord of the Rings igre. Naime, Middle-earth Enterprises je licencirao književna djela serije, dajući Wētā Workshopu najširu kreativnu dozvolu za interpretaciju osnovne mitologije knjiga.

Što pokazuju teaseri?

Iako još nismo vidjeli gameplay, mnogo isječaka i objava na društvenim mrežama pružilo je mnoštvo intrigantnih naznaka o igri. Kratki prvi teaser igre iz rujna prošle godine prikazao je osobu kako radi na drvenom stolu prepunom sitnica i biljaka. Nakon što dovrši crtež ženskog hobita u svojoj bilježnici, privuku ih glasovi djece koja se igraju. Nalet vjetra tada otkriva sadržaj bilježnice, uključujući prekrasnu umjetnost hobita, hobitskih rupa, farmi i lokacija u Shireu poput Bywatera i gostionice Green Dragon.

U ožujku je objavljen animirani plakat koji je prikazivao nekoliko hobita različite dobi u raznim aktivnostima, poput pecanja, branja voća i lova na leptire. Vizualni prikaz sugerira da će traženje hrane, istraživanje i skupljanje resursa biti ključni elementi igre.

Konačno smo dobili uvid u prvi snimak gameplay prije nekoliko dana. Animirana slika prikazuje potok koji teče ispod mosta, okružen travnatim brežuljcima iz kojih izbijaju hobitske rupe. Za sada nismo vidjeli prikaz orka kako se spuštaju niz brda, što sugerira da igra možda neće uključivati borbu.

Uz prvi teaser, snimak okruženja sugerira da će Tales of the Shire imati grafiku sličnu akvarelu. Ipak, tri kratka isječka nisu dovoljna za dublje razumijevanje ove igre. Stoga još uvijek ne znamo puno o igri, odnosno hoće li biti besplatna za igranje ili će se plaćati i hoće li sadržavati mikrotransakcije.

Još važnije, što ćemo točno moći raditi u igri? Hoće li biti simulacija života poput Stardew Valleya, ali smještena u Hobbitonu? Ili će ići korak dalje od tradicionalnog “cozy” formata i uključiti razne zagonetke i platformske elemente.

U konačnici, Wētā i Private Division planiraju izdati Tales of the Shire nekada ove godine za PC i konzole.