Image Alt

Kuvo TV

The Sims 5 će navodno imati otvoreni svijet

Na Redditu su se pojavili screenshotovi koji navodno prikazuju playtest build projekta Rene, kodnog imena za The Sims 5. Na slikama vidimo kartu velikog područja u stilu grada kroz koje prolazi rijeka, a zatim u pratećim slikama, postoje snimke područja u igri koja odgovaraju toj top-down karti.

Na prvi pogled, čini se da će Sims 5 sadržavati prilično prostrano okruženje otvorenog svijeta, ako je vjerovati nedavnom curenju informacija. Međutim, kasnije je potvrđeno da u datotekama igre nema ikona za “putovanje”, niti referenci na “putovanje” do drugih područja ili lokacija, što sugerira da bi operativni model otvorenog svijeta u stvarnom vremenu mogao biti ugrađen u The Sims 5. Nažalost, kasnije se spominje da je verzija igre o kojoj je riječ starija od godinu dana, što znači da su se do sada stvari vjerojatno promijenile.

Ovakav pristup nas ne bi trebao čuditi, jer je The Sims 3 imao otvoreni svijet i glatko je funkcionirao, dok kod The Sims 4 mnogim igračima nedostaje besprijekoran prijelaz između različitih lokacija unutar svijeta igre, kao i mogućnost Simsa da slobodno istražuje svoje okruženje bez učitavanja ekrana. Što će na kraju biti od ovoga, vidjet ćemo tek kada iz Maxisa službeno potvrde ove “procurjele” informacije.