Image Alt

Kuvo TV

Sony navodno više nije zainteresiran za KOTOR Remake

Ugledni insider gaming industrije  tvrdi da nadolazeći remake Star Wars: Knights of the Old Republica više nije direktno vezan uz PlayStation. Pri prvoj vijetsi oko izlaska igre 2021. godine, otkriveno je da će Sony Interactive Entertainment služiti kao suizdavač Star Wars: Knights of the Old Republic Remakae zajedno s Lucasfilm Gamesom. Kao rezultat toga, igra je trebala biti, što se tiče konzola, ekskluzivna za PlayStation 5 u ograničenom vremenskom razdoblju. Sada, nakon turbulentnog razvojnog ciklusa od gotovo tri godine, izgleda da PlayStation više uopće ne upravlja projektom.

Vijest o ovome dolazi od koga drugoga nego Jeffa Grubba, koji je u prošlosti imao brojne točne informacije. U poruci podijeljenoj na Twitteru, Grubb je rekao da vjeruje kako PlayStation trenutno ne želi ” imati ništa” s remakom Star Wars: Knights of the Old Republica. Stoga je Grubb objasnio da je zbog toga prethodno vjerovao da je projekt potpuno otkazan, iako je developer Saber Interactive od tada pojasnio da to nije istina.

“Moj dojam je da Sony više ne želi imati s time nikakve veze, zbog čega sam mislio da je projekt Remakea mrtav”, rekao je Grubb. “Međutim, očito je da Saber još uvijek vrlo odlučan. I ja imam puno povjerenja u Saber.”

Kada je Star Wars: Knights of the Old Republic Remake prvi put najavljen, tvrtka Aspyr Media bila je developer na naslovu. Navodno, rad tvrtke Aspyr na KOTOR Remakeu nije zadovoljio očekivanja onih koji vode projekt, što je dovelo do toga da je projekt prebačen na Saber Interactive. Sam Saber nedavno se odvojio od Embracer grupe, ali u procesu je zadržao prava na razvoj KOTOR-a.

Ako PlayStation zaista više nije aktivan partner na Star Wars: Knights of the Old Republic Remakeu, to sugerira da naslov više ne bi mogao biti privremeno ekskluzivan za njihovu konzolu.

Govoreći o izlasku, još uvijek nema rasporeda za dolazak Star Wars: Knights of the Old Republic Remake jer igra nije bila javno prikazana gotovo tri godine.