Image Alt

Kuvo TV

Puzzle igra Tales From Candleforth dolazi za PC i konzole krajem ovog mjeseca

Izdavač Feardemic u suradnji sa studijem Under the Bed Games objavio je da njihova puzzle i horor avantura Tales From Candleforth službeno izlazi 30. travnja za PC (GOG i Steam), Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5 i Nintendo Switch.

Tales from Candleforth je rukom crtani 2D point & click horor i ujedno prvi projekt studija Under the Bed Games, koji je imao izniman prijem na gaming događajima, osvajajući nekoliko nagrada kao što je primjerice nagrada za najbolju puzzle igru na IndieDevDay 2023 eventu, najbolji art tijekom Gamepolisa 2022 i igra godine na Indie Games Málaga 2023 događaju.

U prvoj priči upoznajemo Sarah, 16-godišnju djevojku koja je prepuštena da vodi obiteljsku apoteku. Njezina baka je nestala prije nekog vremena, ali jednog dana Sarah otkrije tragove koji sugeriraju da bi baka možda još mogla biti živa. Dok Sarah istražuje nove moći koje samo žene u njezinoj obitelji mogu naslijediti, ulazi u svijet okultizma, misterija i užasa kako bi otkrila tajne koje njezina obitelj skriva i razotkrila ulogu koju ona igra u svemu tome.

Tales From Candleforth je zapravo zbirka bajki koja je davno bila napisana na stranicama zabranjene knjige kako bi se sakrio njezin pravi sadržaj, što znači da možemo očekivati više nastavaka koji će proširiti tu priču. Suočit ćemo se s izazovnim zagonetkama i komunicirati s tajanstvenim svijetom kako bi otkrili pozadinu ove intrigantne priče.