Image Alt

Kuvo TV

Final Fantasy VII Remake Part 3 nećemo vidjeti prije 2027. godine

Iako su se mnogi nadali da bi Square Enix na trećem dijelu Final Fantasy VII Remake trilogije mogao raditi paralelno s nedavno izašlim Final Fantasy VII Rebirthom, to nažalost ipak nije slučaj. Štoviše, kako stvari stoje, na epilog ove sage najvjerojatnije ćemo morati pričekati još nekoliko godina.

Prema riječima redatelja igre Yoshinorija Kitasea, Final Fantasy VII Remake Part 3 bi trebao imati identičan razvojni ciklus kakav su imali i njegovi prethodnici, što znači da će za razvoj spomenute igre biti potrebne neke tri godine . To nadalje dovodi do zaključka da ista neće izaći prije 2027. godine, unatoč činjenici da je scenarij za glavni dio njene priče već gotov.

S obzirom na to da se šuška da bismo nekada tijekom 2027. godine mogli vidjeti i izlazak novih konzola, prije svega PlayStationa 6, postoji realna šansa da će Final Fantasy VII Remake Part 3 možda biti cross-gen ili pak punokrvni next-gen naslov. To bi nadalje značilo da bi se spomenuta trilogija protegnula na čak tri generacije Sonyjevih konzola. S druge strane, ostane li spomenuta igra ipak rezevrirana (barem u početku) za PlayStation 5, to bi opet moglo dovesti do toga da cijela trilogija na kraju bude dostupna na Sonyjevoj aktualnoj konzoli.