Image Alt

Kuvo TV

Direktor Nier: Automate tvrdi da je Stellar Blade ‘znatno bolji’ od njegove igre

U nedavnom intervjuu za IGN Japan, redatelj NieR: Automate Yoko Taro i Kim Hyung-tae, redatelj Stellar Bladea, sjeli su kako bi razgovarali o svojim igrama.

Taro je iznio svoje mišljenje o Kimovom najnovijem naslovu, izjavivši sljedeće: „Stellar Blade je tako nevjerojatna igra, mislim da je puno bolja od NieR: Automate.“ Kad su ga upitali za pojašnjenje, Taro je istaknuo da smatra da je grafika u Stellar Bladeu „dosegla potpuno novu razinu kvalitete“ i priznao Kimu svoju zavist zbog toga.

S druge strane, Kim je iznio suprotno mišljenje, istaknuvši da smatra NieR: Automatu boljom igrom: „Što više razgovaramo o tome, to više osjećam da se Stellar Blade ne može uspoređivati  s Nier: Automatom.“

Kim je objasnio da se, iako vjeruje u svoje sposobnosti kao ilustratora, ne osjeća doraslim Taru kad je u pitanju pisanje: „Ja sebe smatram vizualnim umjetnikom, a ne pripovjedačem. Cijeli život posvećujem stvaranju vizuala, tako da se ne mogu uspoređivati s Tarom kad je u pitanju pripovijedanje. Pokušavam to nadoknaditi kroz igru.“

Demo za Stellar Blade objavljen je 29. ožujka i neki su igrači skupili više od 50 sati samo na njemu. Prošle godine, producent NieRa Yosuke Saito izjavio je da će se serija nastaviti sve dok je Taro živ, ali da trenutno rade na drugom projektu.