Image Alt

Kuvo TV

Hasbro navodno razgovara s mnogo partnera o razvoju još jedne igre Baldur’s Gate bez Lariana

Vlasnik Baldur’s Gate IP-ja Wizards of the Coast, navodno razmatra budućnost franšize nakon vijesti da Larian Studio neće raditi na sljedećoj igri u serijalu. Prošlog mjeseca, šef Lariana Sven Vinke najavio je da će se studio udaljiti od svijeta Dungeons & Dragonsa kako bi istražio nove projekte.

U intervjuu za PC Gamer, Eugene Evans, stariji potpredsjednik za digitalnu strategiju i licenciranje u Wizards of the Coastu i Hasbrou raspravljao je o budućnosti franšize nakon suradnje s Larianom. Tom prilikom je izjavio: „Trenutno razgovaramo s mnogo partnera koji su zainteresirani i spremni preuzeti izazov u oblikovanju budućnosti Baldur’s Gate franšize.“

Naravno, nadamo se da neće proći još 25 godina, kao što je prošlo između Baldur’s Gatea 2 i 3, prije nego što pronađemo odgovor. No, važno je uzeti si vremena i pronaći pravog partnera, pravi pristup i proizvod koji će zaista predstavljati budućnost Baldur’s Gatea. Ovu odgovornost shvaćamo izuzetno ozbiljno, kao i svaku drugu odluku u našem portfelju. Ne žurimo s odabirom partnera za proizvode ili s odlukama o tome koje proizvode treba razmotriti“, izjavio je Evans.

Prošlog tjedna, Baldur’s Gate 3 je osvojio nagradu za najbolju igru na dodjeli BAFTA Awards 2024, kao i nagradu EE igre godine, koju je dodijelila šira javnost.