Image Alt

Kuvo TV

Nova Mafia bi uskoro mogla biti službeno otkrivena

Ako je vjerovati insiderskim informacijama, sve smo bliže najavi nove Mafia igre.

Nove informacije o četvrtoj po redu igri iz ovom popularnog serijala stižu nam od insidera pod nadimkom Kurakasis, koji iza sebe ima popriličan niz točnih leakova. On tvrdi da je Take-Two prije nekoliko dana započeo pripreme vezane za najavu nove Mafia igre. Točan okvirni datum potencijalnog razotkrivanja igre Kurakasis nije mogao odrediti, ali tvrdi da bi se to moglo dogoditi u narednih nekoliko tjedana.

Ukoliko je ovaj insider u pravu, moguće je da ćemo najavu nove Mafia igre vidjeti tijekom PlayStation Showcasea koji nas navodno očekuje u svibnju. No, također, nećemo odbaciti mogućnost da Take-Two ovu potencijalnu najavu sačuva za Summer Game Fest 2024, koji će biti održan početkom lipnja.

Prema dosadašnjim insiderskim informacijama, nova Mafia bi zapravo mogla biti prequel originalu. Njena radnja će navodno biti smještena na Siciliju krajem XIX i početkom XX stoljeća, a mogla bi pratiti život Don Salierija i njegov uspon ka mafijaškom tronu. No, nije poznato hoćemo li samu igru pratiti iz perspektive Don Salierija, odnosno hoće li on ujedno biti i glavni protagonist igre, ili nas možda očekuje susret sa nekim potpuno novim likom. Kada je u pitanju sam gameplay, nova igra bi trebala ostati vjerna dobrom poznatom linearnom storytellingu, tako da bi glavni fokus same igre trebao biti na njenoj priči i prilično linearnom gameplayu, kakav smo imali i u originalnoj igri te njenoj remaster verziji.