Image Alt

Kuvo TV

Najavljena je Golden Axe animirana serija i to u režiji Comedy Centrala

Nakon što smo krajem prošle godine doznali da SEGA planira u velikom stilu vratiti svoje brojne klasike, među kojima je i dobri stari Golden Axe, stižu nam vijesti o animiranoj seriji inspiriranoj ovim klasikom.

Da, stiže nam Golden Axe aninmirana serija i to u režiji Comedy Centrala. Potvrđeno je kako je u planu 10 epizoda, a ukoliko se navedena serija pokaže uspješnom, za očekivati je da ćemo vidjeti i njen nastavak.

Navedena serija nastaje u produkciji CBS Studiosa, Sony Pictures Televisiona i Original Filma. Mike McMahan (Star Trek: Lower Decks, Solar Opposites) i Joe Chandler (American Dad!) će biti zaduženi za scenarij prve epizode, a naći će se i u ulozi izvršnih producenata. Također, SEGA će na pozicijama izvršnih producenata imati nekoliko svojih ljudi kao što su Haruki Satomi (predsjednik i CEO tvrtke SEGA Sammy Holdings Inc.), Shuji Utsumi (predsjednik i COO tvrtke SEGACorporation) i Toru Nakahara (Sonic the Hedgehog, Knuckles, Streets of Rage). Njima će se pridružiti i Neal H. Moritzom, Pavun Shetty i Toby Ascher iz Original Filma.

Sama radnja serije pratit će onu iz igre te bi trebala predstavljati instinski homage ovom klasiku iz 1989. godine. To znači da ćemo u njoj pratiti dogodovštine ratnika Axa Battlera, amazonke Tyris Flare i patuljka Giliusa Thunderheada, koji će morati spasiti Yuriu od zlog diva Death Addera. Njima će društvo praviti i Hampton Squib, naivni, neiskusni i smotani avanturist koji cijeli život mašta o epskim avanturama.

Kada je u pitanju glumačka postava, Comedy Central je već potvrdio nekoliko dobro poznatih imena. Liam McIntyre (Spartacus, The Flash) će dati glas Axu Battleru. U ulozi Tyris Flare ćemo čuti Lisu Gilroy (Jury Duty, Interior Chinatown), Matthew Rhys (The Americans, Perry Mason) će posuditi glas Giliusu Thunderheadu, dok je uloga Hamptona Squiba pripala Dannyju Pudiju (Mythic Quest, Community). Na kraju, tu je i Chronos “Evil” Lait, humanoidni panter iz Golden Axea III kojem će glas dati Carl Tart (Grand Crew, Star Trek: Lower Decks).

Više detalja o samoj seriji trebali bismo dobiti uskoro.