Image Alt

Kuvo TV

WayForward razvija Yars Rising, metroidvaniju temeljenu na Atarijevoj igri Yars’ Revenge

Izvorna igra Yars’ Revenge objavljena je 1982. godine za Atari 2600. U pitanju je bio shoot ’em up igra na jednom ekranu, gdje su igrači kontrolirali insektoida po imenu Yar kako bi uništili bossa po imenu Qotile.

Nova igra, pod nazivom Yars Rising, smještena je u isti svemir, ali nudi potpuno drugačije iskustvo kao side-scrolling metroidvania. Igrači preuzimaju ulogu mlade hakerice po imenu Emi Kimura, koju je tajanstveni pokrovitelj unajmio da se infiltrira u tajanstvenu korporaciju Qotech. Igra uključuje trčanje, skakanje, šuljanje i hakiranje kroz izazove kako bi se otkrili slojevi intriga i riješili znanstveno-fantastični misterij.

WayForward, poznat po 2D akcijskim side-scrolling igrama i likovima temeljenim na spriteovima, razvija Yars Rising. Značajniji naslovi ovog studija uključuju Shantae, River City Girls, Mighty Switch Force, DuckTales Remastered i Contra: Operation Galuga. Predsjednik i glavni izvršni direktor Atarija Wade Rosen izrazio je uvjerenje u sposobnost WayForwarda da ponovno oživi franšizu Yars, navodeći da će fanovi uživati u novom dinamičnom poglavlju priče o Yarsu.

Yars Rising bit će objavljen krajem ove godine za PS5, Xbox Series X/S, Switch, PS4, Xbox One, PC i Atari VCS.