Image Alt

Kuvo TV

Prison Architect 2 ponovno je odgođen, izlazi početkom rujna

Prison Architect 2 ponovno je odgođen. Nadolazeći nastavak simulacije zatvora sada će stići ove jeseni nakon što su se opet dogodili neočekivani problemi, koji se očito pojavljuju sve češće i češće. Prvotno je trebao izaći u ožujku ove godine, zatim je pomaknut na svibanj, a sada bi trebao stići 3. rujna.

U današnjem priopćenju za medije, izdavač igre Paradox Interactive izvijestio je da su primijetili poteškoće s korištenjem memorije koje utječu na stabilnost igre. Iako je verzija igre spremna za upotrebu na svim platformama, odlučili su odgoditi njen izlazak kako bi osigurali dodatno vrijeme  za razvoj i otklanjanje problema i igru eventualno izdali u najboljem mogućem stanju. Očito žele što je više moguće izbjeći scenarij Cities: Skylinesa 2.

Nedavno smo proveli testove stabilnosti na najnovijoj verziji igre i primijetili smo da se neočekivani problemi često pojavljuju, posebno na konfiguracijama s niskim specifikacijama. Nakon što smo identificirali problem, počeli smo raditi na poboljšanju upotrebe memorije u Prison Architectu 2 kako bismo ublažili situaciju. Sve u svemu, posao je bio uspješan, a vidjeli smo poboljšanja na hardverima i konzolama nižih specifikacija,“ poručili su iz Paradoxa i dodali:

Nažalost, s takvom preradom, pojavili su se novi tehnički izazovi, jer je broj izbacivanja vidljivo porastao na drugim konfiguracijama računala. Odmah smo počeli rješavati te probleme, no to je zahtijevalo preusmjeravanje resursa s poliranja igre na rješavanje trenutnih problema. Unatoč tome što imamo verziju igre certificiranu na svim platformama i spremni smo je pustiti u prodaju, ovaj novi sustav korištenja memorije znatno će poboljšati iskustvo igranja.

Podsjetimo, ovaj nastavak pružit će nam napredne sustave simulacije koji omogućuju da kreiramo kompleksne konstrukcije s visokom razinom kreativne slobode unutar 3D okruženja. Od izgradnje sofisticiranih struktura do upravljanja potrebama zatvorenika i uz održavanje financijske stabilnosti ustanove, Prison Architect 2 također proširuje iskustvo igranja nudeći privlačan sandbox mod.