Image Alt

Kuvo TV

EA Sports F1 24 je dobio prvi trailer, imamo i nove detalje

EA je otkrio prve informacije o svojoj nadolazećoj F1 simulaciji EA Sports F1 24. Igra izlazi 31. svibnja, ranije nego prijašnjih godina i bit će dostupna na PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One i PC-u.

Glavninovi feature igre naziva se EA Sports Dynamic Handling, i obećava realniji osjećaj vožnije. “Blisko surađujući s aktualnim svjetskim prvakom i zvijezdom covera Champions Editiona naše igre, Maxom Verstappenom, novi EA Sports Dynamic Handling redefinira osjećaj automobila kako bi proizveo realnu i predvidljivu izvedbu na volanu i pedalama” tvrdi EA i navodi kako unaprijeđeni model guma, napredna aerodinamička simulacija te nove opcije postavljanja motora i automobila poboljšavaju doživljaj vožnje. “Ugibanje, otpor kotrljanja, tlak kočnica, ambijentalna temperatura staze i promjenjivi uvjeti omogućuju vozačima da odmah dobiju povratne informacije kako bi maksimizirali svoju izvedbu na stazi.” – nastavljaju objašnjavati čelnici EA-a.

Postojeće su staze poboljšane također, a EA ističe Silverstone kao jednu od staza koji će dobiti “značajno unaprjeđenje kako bi pružili autentičnu preciznost staze”. Ostali  koji će biti poboljšani uključuju Circuit de Spa-Francorchamps, Lusail International Circuit i Jeddah Corniche Circuit.

Igra će također imati preuređeni Career mod u kojem igrači mogu odabrati ili mladog F2 vozača, “legendarnu ikonu” ili sasvim novoga lika kojeg sami uređuju.

“Novi model upravljanja, pokrenut uz pomoć EA Sports Dynamic Handling sustava, omogućit će igračima maksimalnu izvedbu svog automobila, uz autentičnu fiziku koja im daje samopouzdanje u utrkivanju sa svojim suparnicima,” rekao je Lee Mather, stariji kreativni direktor Codemastersa, te je nastavio:  “Naša najveća inovacija u Career modeu od 2016. godine pruža više onoga što naši igrači žele s većim izborom izvan staze. Uz nove inovacije u upravljanju i karijeri, poboljšane staze, novi zvuk i osvježenu prezentacija u prijenosu utrka dati će igračima osjećaj da su bliže samoj utrci.”

Igra će biti objavljena kao Standardno izdanje i digitalno Champions izdanje, pri čemu će potonje igračima omogućiti pristup odabiru novih timskih liverija (boja momčadi), a i James Hunt i Juan Pablo Montoya će biti među ikonama, te će dobiti 18 000 Pitcoinova i tri dana raniji pristup igri.