Image Alt

Kuvo TV

Avalanche Studios radi na novom ambicioznom AAA open world naslovu – je li u pitanju Just Cause 5?

Prošlo je dosta vremena otkako smo posljednji put pisali o Avalanche Studiosu. Ovaj švedski studio, najpoznatiji po sjajnom Just Cause serijalu, već neko vrijeme radi na Xbox ekskluzivi Contraband, no nove informacije koje su do nas stigle govore da Contraband nije jedini projekt na kojem Avalanche radi.

Sudeći prema informacijama koje su osvanule u oglasu za posao objavljenom od strane ovog studija, njegovi ogranci u Stockholmu i Liverpoolu su u potrazi za senior gameplay animatorima koji su potrebni za rad na novoj ambicioznoj AAA open world igri. Idealan kandidat bi trebao imati iskustva u stvaranju likova iz perspektive trećeg lica, kao i realizaciji kretnji, ponašanja i izvedbe NPC-jeva.

O kakvoj igri bi se moglo raditi, za sada nije poznato. No, velika je šansa da bi u pitanju mogao biti Just Cause 5, kojeg bi Avalanche mogao razvijati za Square Enix, budući da je ovaj japanski gigant zadržao prava na spomenuti IP nakon što je prodao Eidos Embracer Groupu. Upravo prilikom spomenute prodaje, šef Square Enixa Yosuke Matsuda je čak i nagovijestio da bi nova Just Cause igra mogla biti u razvoju.

Ukoliko se doista radi o petom nastavku spomenute open world akcije, uzmemo li u obzir razmak između izlaska dosadašnjih igara iz ovog serijala, koji je uglavnom bio 3-4 godine, moguće je da je razvoj nove igre dodatno prolongiran kako zbog pandemije koronavirusa, tako i zbog Contrabanda na kojem Avalanche također radi već nekoliko godina. To bi također moglo značiti da je razvoj Just Causea 5 već negdje na polovici i da bismo uskoro možda mogli vidjeti i njegovu službenu, a potom na izlazak pričekati još godinu ili dvije. S druge strane, ne treba zaboraviti ni na glasine vezane za novu Mad Max igru o kojima smo pisali prije pune dvije godine…Kako god,  na čemu god Avalanche Studios radio, Summer Game Fest nam zvuči kao savršena prilika za najavu njegove nove igre.