Image Alt

Kuvo TV

Ubisoft navodno u potpunosti planira odustati od Watch Dogs franšize

Kada je Ubisoft prije punih 10 godina inicijalno predstavio Watch Dogs, mnogi su ostali zatečeni prikazanim koje je nagovještavalo istinski next-gen. No, sve nakon toga krenulo je prvo blagom nizbrdicom. Kako su godine prolazile a igre iz ovog serijala izlazile, situacija se nije nimalo popravljala, a kako stvari sada stoje, izgleda da se i neće popraviti.

Nakon prilično trnovitog starta originala (zbog kojeg je kriv isključivo Ubisoft) te mnogo boljeg nastavka, Ubisoft je sve karte bio bacio na Watch Dogs Legionkoji je igračima trebao omogućiti znatno nelinearnije sandbox igranje. Međutim, treća igra iz ovog serijala je na kraju komercijalno zakazala, što je za Ubisoft, kako tvrdi poznati francuski insider j0nathan, bio dovoljno dobar razlog da ovu nekada prosperitetnu franšizu stavi “pod led”.

Prema tvrdnji ovog insidera, Ubisoft je imao ogromne planove i očekivanja od ove franšize, tako da su u planu bili brojni novi projekti, uključujući i battle royale igru smještenu u Watch Dogs univerzum. Sve te nenajavljene igre su tijekom posljednjih nekoliko godina tiho otkazane, nakon čega je odlučeno da se znatno intenzivniji fokus prebaci na znatno uspješnije franšize kao što su Assassin’s Creed i Far Cry, uz igre kao što su Avatar: Frontiers of Pandora i Star Wars Outlaws koje su tu da malo “prošaraju” Ubisoftovu ponudu.

Je li Ubisoft zauvijek rekao “zbogom” Watch Dogs franšizi ili za nju, poput Hana Soloa, možda postoji nada da će nekada izroniti iz karbonita, ostaje nam da vidimo…