Image Alt

Kuvo TV

Assassin’s Creed Hexe će imati nadnaravne elemente, tvrdi poznati insider

Iako je već odavno najavljena, igra Assassin’s Creed Hexe i dalje predstavlja veliku nepoznanicu. Ono što smo do sada doznali, jeste da se radi o dosad najmračnijem i najozbiljnijem naslovu u serijalu koji bi se trebao drastično razlikovati od svih dosadašnjih igara iz serijala. Znamo i to da na njoj radi Ubisoft Montreal te da se na čelu tima nalazi Clint Hocking, poznat po radu na igri Watch Dogs Legion. Kada je u pitanju njegova radnja i setting, Assassin’s Creed Hexe će nas vratiti u Europu tijekom XVI stoljeća te će se baviti progonom vještica, a predstavit će nam glavnu protagonisticu, djevojku po imenu Elsa.

Nove informacije o spomenutoj igri stižu nam od poznatog insidera Toma Hendersona i dobrim dijelom se poklapaju sa našim dosadašnjim saznanjima. Kako doznajemo, igra je i dalje u ranom razvojnom stadiju te bi trebala izaći 2026. godine kao dio Infinity platforme. Hexe bi nam trebao ponuditi znatno linearnije iskustvu sa određenim elementima open world istraživanja, kakvo smo imali u starijim igrama iz serijala.

Henderson je u svome novom izvještaju potvrdio da će igra imati samo jednu igrivi protagonisticu, već spomenutu djevojku Elsu, koja ima nadnaravne sposobnosti. A upravo je jedna od tih njenih sposobnosti i prikazana u kratkoj gameplay demonstraciji koju je Henderson vidio. Naime, u toj demonstraciji, Elsa, koju proganjaju germanski vojnici (koji izgledaju kao na ovoj slici), koristi čaroliju kako bi zaposjela mačku, nakon čega igrač preuzima kontrolu nad mačkom, ruši staklenu bocu koja se razbija i odvlači pažnu vojnika.

Lokacije koje su prikazane u ovoj demonstraciji su mračne i turobne (kao i Europa tog doba), a igra bi trebala imati i određeni Fear System inspiriran Jack the Ripper DLC-om iz Assassin’s Creed Syndicatea. Nažalost, trenutno nije poznato kako će i na koji način naveeni sistem funkcionirati.

Naravno, podsjećamo, radi se o ranim, još uvijek neslužbenim (ali gotovo sigurno točnim) informacijama, a hoćemo li Assassin’s Creed Hexe možda biti prisutan na ovogodišnjem Ubisoft Forwardu i očekuju li nas uskoro konkretniji detalji o spomenutoj igri, doznat ćemo početkom lipnja.