Image Alt

Kuvo TV

Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game je konačno razotkriven, ove jeseni dolazi na PC i konzole

Ljubitelji ugodnih, opuštajućih i relaksirajućih igara, pripremite se jer nam ove jeseni stiže Tales of the Shire. Kao što smo već najavili prošlog rujna, ovaj naslov razvija novozelandska tvrtka za specijalne efekte i rekvizite Wētā Workshop, poznata po radu na Gospodaru prstenova i Hobitu. Igra će vam omogućiti da stvarate i personalizirate svog vlastitog Hobita, ukrašavate svoj dom, istražujete Bywater i uživate u opuštajućim aktivnostima poput kuhanja, pecanja, traženja hrane i vrtlarstva.

Bywater je bilo selo u Westfarthingu Shirea, sjeverno od East Roada. U njemu se nalazila gostionica Green Dragon, a među njegovim stanovnicima bili su obitelj Cotton i Old Noakes. Kao što je poznato iz knjiga, Shire je preuzela Sarumanova vojska, ostavljajući mnoge kuće u Bywateru praznima, a neke čak i spaljenima. No, nakon povratka Froda i njegovih drugova, Bywater je postao epicentar pobune, što je kulminiralo bitkom kod Bywatera i oslobađanjem Shirea. Vrlo je vjerojatno da se radnja ove igre odvija prije same pobune. Selo se spominje i u igri The Lord of the Rings Online, a nije još jasno kako će izgledati sama borba.

Cijela igra krasi nekom mirnom i fantastičnom atmosferom, gdje ćete oblikovati vlastiti dom i urediti prostor bez ograničenja, prilagođavajući kućni dekor po svom ukusu. Sudjelovat ćete u žetvi sezonskih usjeva i cvijeća kako prolazi vrijeme na vašem imanju, istražujući kuhinju i demonstrirajući svoje kulinarsko umijeće uz raznolike recepte. Kako stvari stoje, bit će važno izgrađivati odnose s drugima putem zajedničkih obroka koje pripremate sami.

Također, naglašeno je istraživanje Shirea, što ukazuje na prostranost područja koje ćemo istraživati. Osim redovitih aktivnosti, očekuju nas i sezonska iznenađenja, vjerojatno povezana s promjenama godišnjih doba ili poznatim festivalima. Osim toga, igra će uključivati poznate likove i hobitske obitelji koje ćemo susretati kako bismo unaprijedili vještine, odjeću, domove i mnogo toga. Status u selu bit će važan, a tu su i razne glavne i sporedne misije koje će vam pomoći u napredovanju.

Uzbuđeni smo što igračima pružamo priliku da ostvare svoju maštu o životu vlastitog skromnog hobitskog života u Shireu. Tales of the Shire donosi ugodnu novu dimenziju u način na koji obožavatelji mogu doživjeti Međuzemlje, s obiljem opuštajućeg igranja usmjerenog na Hobita kako bi pridobio novopridošlice u žanru“, komentirala je voditeljica proizvoda u Wētā Workshopu Kelly Tyson.

Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game bit će dostupan ove jeseni i to za PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch i PC putem Steama.