Image Alt

Kuvo TV

Retro inspirirana pucačina Exophobia izlazi za PC i konzole u srpnju

Exophobia je retro inspirirana znanstveno-fantastična pucačina iz prvog lica s modernim Metroidvania napredovanjem. Ova igra miješa oštru, šarenu piksel-art grafiku s intenzivnom elektronskom glazbom kako bi stvorila jedinstvenu estetiku.

U Exophobiji, nalazite se sami u svemirskom brodu kojeg su napali neprijateljski nastrojeni izvanzemaljski vojnici. Vaš zadatak je istražiti brod, boriti se protiv neprijatelja i pronaći preživjele članove posade, dok otkrivate što se sve dogodilo na njemu. Istovremeno, nadograđivat ćete svoje vanzemaljsko oružje sve kako bi uspješno preživjeli i pobjegli s broda. Naime, brzi refleksi i taktičko pozicioniranje ključni su za preživljavanje.

Svaki neprijatelj dolazi sa svojim obrascem ponašanja, koje ćete tijekom vremena naučiti i iskoristiti kako bi eliminirali različite skupine vojnika i bosseva u brzoj, akcijom nabijenoj borbi. Brod se sastoji od više katova, pri čemu svaki kat donosi jedinstvene neprijatelje i okoliš. Također, svaki put kad posjetite specijalizirani laboratorij za oružje, moći ćete ih unaprijediti novim sposobnostima. Ove sposobnosti značajno jačaju vašeg lika i omogućuju vam pristup područjima koja ranije nisu bila dostupna.

Verzije za PlayStation 5, PlayStation 4 i Switch također će biti dostupne u fizičko obliku, a planirano je da budu objavljene istog dana kao i digitalna izdanja. Svako fizičko izdanje će sadržavati list s naljepnicama i postolje.

Exophobia izlazi 23. srpnja, a bit će dostupna za PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Switch i PC putem Steama.