Image Alt

Kuvo TV

Resident Evil 9 je navodno interno odgođen, još jedan remake bi mogao izaći iduće godine

Ako je vjerovati najnovijim informacijama koje nam donosi najpoznatiji Capcomov insider i lekaer, na Resident Evil 9 ćemo morati pričekati duže nego što smo to očekivali.

Nove informacije o Resident Evilu 9, koje nam donosi (a tko drugi nego) Dusk Golem govore da je Capcom interno odlučio odgoditi spomenutu igru iz njemu nepoznatih razloga. To bi, prema tvrdnju spomenutog insidera, trebalo značiti da “devetka” najvjerojatnije neće biti iduća Resident Evil igra koju ćemo zaigrati, već da bismo tijekom 2025. godine mogli vidjeti još jedan Resi remake, a je li u pitanju Code Veronica, Resident Evil 5 ili možda Resident Evil 0, ostaje nam da vidimo – dosadašnje insiderske informacije govore da Capcom trenutno radi na čak dva remakea, tako da bi jedna od navedenih igara trebala biti “sigurica”.

Potencijalna odgoda Resident Evila 9 u neku ruku i ne zvuči toliko iznenađujuća, osobito uzmu li se u obzir glasine koje govore da se radi o dosad najskupljoj i najambicioznijoj igri u serijalu koja bi se premijerno mogla otisnuti i u open world vode te nam donijeti zaključak priče koja traje od izlaska Resident Evil 7: Biohazarda te otvoriti vrata za potpuno novu eru Resident Evil serijala. Nedavni leakovi sugeriraju da će se Resident Evil 9 odvijati u “gradu duhova negdje na zapadu” i da će, poput Villagea, uključivati mitska stvorenja.

Za kraj, Dusk Golem ne odbacuje mogućnost da najavu Resident Evila 9 vidimo već ovog ljeta ili ove godine, a čak ako istu i ne vidimo, moguće je da će nas dočekati najava nekog od već spomenutih remake izdanja. Us vakom slučaju, pred fanovima serijala je, bez sumnje, uzbudljiv period.