Image Alt

Kuvo TV

Manor Lords je istovremeno zaigralo 173 tisuća igrača

Najželjenija nadolazeća igra na Steamu, Manor Lords, objavljena je u Early Accessu prošli tjedan, točnije 26. travnja. Već je privukla veliki broj igrača u samo prvih nekoliko sati, pa pogledajmo bliže neke brojke.

Radi se o strateškom naslovu koji je razvio poljski solo programer Greg Styczeń i objavio pod nazivom svog studija Slavic Magic. Trenutno je dostupna na Steam, Epic Games Store, GOG i PC Game Pass platformama.

U svojoj suštini, Manor Lords je city-builder igra smještena u Europu tijekom 14. stoljeća, s posebnim naglaskom na detalje i simulacije. Omogućuje igračima da razvijaju svoja naselja upravljanjem resursima, te da održavaju građane zadovoljnima, uz to formirajući vojsku za osvajanje drugih teritorija.

U ovom trenutku, Manor Lords ima 88.73% pozitivnih korisničkih recenzija od ukupno 20,149, od kojih je 2270 negativno. Također, u trenutku pisanja ovog teksta, Manor Lords je dosegnuo vrhunac od 173,178 istovremenih igrača prema podacima sa SteamDB-a.

Kad su u pitanju nove igre koje su nedavno izašle, Manor Lords se nalazi na vrhu, dok je osmi među najigranijim igrama na Steamu općenito u posljednjih 24 sata, gdje je CS2 još uvijek na prvom mjestu.

Manor Lords je u razvoju već sedam godina, a s launchem u Early Accessu to će se putovanje nastaviti. Unatoč velikom interesu, Styczeń je već upozorio igrače da ne očekuju Manor Lords kao zamjenu za druge serijale, na primjer, Total War ili brze RTS igre poput Age of Empiresa, jer se njegova igra razlikuje od tih naslova. Također je istaknuo da mnogi elementi igre još uvijek trebaju razna poboljšanja.

Igra se prodaje po sniženoj cijeni od 29,99€, koja je prilično visoka s obzirom na to da se radi o Early Access verziji. Očito je da je za određivanje cijene ove igre utjecao veliki interes igrača. Iako je hype opravdan jer se radi o kvalitetnom naslovu i donosi nešto novo, teško je ignorirati činjenicu da trenutno nudi samo deset sati igranja s vrlo malo sadržaja i nedovršenosti.