Image Alt

Kuvo TV

Izvori tvrde, nova Nintendo konzola će biti backwards compatible i imati magnetne kontrolere

Ovaj put inforamcije stižu iz “pera” proizvođača 3rd party kontrolera (i opreme) za trenutnu Nintendovu Switch konzolu. Mobapad tvrdi da će nova Nintendo kao i Switch imati odvojive kontrolere uz magnetni mehanizam odvajanja/spajanja. To bi trebalo biti ostvareno putem elektromagnetne sile, što naravno uključuje i električni napon. Zvuči super, jedva čekamo vidjeti  (ukoliko je istina) kako je Nintendo to zamislio. Kontroleri će navodno imati i novu tipku na svakoj strani.

Uz info o (potencijalno) budućim kontrolerima, ekipa iz Mobapada tvrdi da će nova konzola biti u potpunosti backwards compatible i imati podršku za 4K rezoluciju (vjerojatno u docked modu). To bi značilo da sve “skupljene” digitalne igre neće “skupljati” prašinu u budućnosti i da nam neće trebati prethodna konzola da bismo igrali sve svoje kupljene igre. Naša pretpostavka je da se primarno radi o Nintendo Switch (i Wii U) igrama, te da će ostale Nintendo i dalje funkcionirati u obliku emulacije kao što je i sada. Što se tiče fizičkih igara, po Mobapadovcima bi isto trebale uredno raditi na novoj konzoli.

Uz ove dve nekako najzvučnije stvari, Mobapad društvo navodi da će konzola sadržavati i USB-C port, 8″ ekran s podrškom za 1080p rezoluciju. Što će na kraju ispasti s novom Nintendo konzolom, ostaje nam za vidjeti i pričekati. Nadamo se ne još dugo.