Image Alt

Kuvo TV

Sony je ipak popustio – za igranje PC verzije Helldiversa II ipak vam neće biti potreban PSN account

Nakon što je krajem prošlog tjedna odjeknula vijest da će za igranje PC verzije Helldiversa II biti potreban PSN account, nastupio je totalni kaos koji je rezultirao povlačenjem igre sa Steama u čak 177 zemalja (budući da u preko 150 zemalja PlayStation Store uopće nije prisutan) uz preko 200,000 negativnih korisničkih recenzija na Steamu.

Iz Arrowhead Game Studiosa su se pravdali kako to nije njihova odluka, već iza svega stoji Sony, iako se na kraju ispostavilo da su ovaj potez zajedno isplanirali čak šest mjeseci prije izlaska igre, no cijela situacija je dovela do toga da je jedna od najpopularnijih igara godine i ujedno jedan od GOTY kandidata bio suočen sa instantnim gubitkom milijuna igrača. Takvo što je na kraju ipak doprijelo do Sonyjevih čelnika i na neki način ih osvijestilo.

Da, igrači su i ovaj put pobijedili, tako da su iz Sonyja povukli svoju odluku koja je trebala stupiti na snagu 30. svibnja, uz kratku izjavu i opravdanje: čuli smo vas. Još uvijek učimo što je najbolje za PC igrače i vaš feedback nam puno znači.”

Iako ovo nije prvi put da imamo situaciju gdje je za igranje određene igre na nekoj platformi potrebno povezivanje sa accountom / klijentom koji stoji iza same igre, zanimljivo je da do sada nismo svjedočili nekim negativnim reakcijama igrača, čak i u nedavnoj situaciji kada je za igranje PS5 verzije Sea of Thievesa bio potreban Xbox account. Budući da takvu politiku mnogi i dalje primjenjuju, ostaje nam za vidjeti hoće li se Sony ponovno odvažiti na sličan potez ili će u konačnici odustati od pokušaja integracije PSN-a sa drugim platformama.