Image Alt

Kuvo TV

Elden Ring neće dobiti nove DLC-eve poslije Shadof of the Erdtree ekspanzije, ali ostavljaju se otvorena vrata za nastavak

Izvršni direktor FromSoftwarea Hidetaka Miyazaki odbacio je mogućnost izrade druge ekspanzije za Elden Ring. U intervjuu za kineski portal Zhihu, Miyazaki je rekao da tvrtka nema planove za dodatne DLC-ove osim prve ekspanzije igre, Shadow of the Erdtree, koja će biti objavljena u lipnju.

Istaknuo je da bi tvrtka radije objavila jednu veliku ekspanziju umjesto dijeljenja dodatnog sadržaja na više dijelova, što bi moglo umanjiti slobodu istraživanja i osjećaj avanture koji igra pruža.

Miyazaki, poznat po režiranju igara kao što su Demon’s Souls, Dark Souls, Bloodborne i Elden Ring, izjavio je za IGN u veljači: „Ne bih rekao da je ovo kraj sage o Elden Ringu. Slično smo rekli i za Dark Souls 3. Nismo željeli potpuno isključiti tu mogućnost, niti je u to vrijeme naglašavati. Isti je pristup i s Elden Ringom. Ne želimo ograničiti mogućnosti. U budućnosti bi moglo biti još ideja.“

Ekspanzija Shadow of the Erdtree donosi novu priču, proširen svijet za istraživanje te dublje RPG značajke. Za igranje ekspanzije bit će potrebna osnovna igra, a trenutno je dostupna za predbilježbu u nekoliko izdanja.