Image Alt

Kuvo TV

U manje od jednog dana, Early Access verziju Hadesa II je zaigralo 79 tisuća igrača

Objavljen 6. svibnja u svojoj Early Access verziji, Hades II akcijski je roguelite koji nastavlja priču prve igre i stavlja igrača u ulogu Hadove kćeri Melinoë u njezinoj potrazi da porazi Chronosa i spasi svoju obitelj. To je ujedno i prvi nastavak u povijesti Supergiant Gamesa, koji je prije radio samo originalne naslove.

Ovaj naslov trenutno ima pretežno pozitivnu ocjenu na Steamu, s čak 98% pozitivnih recenzija od ukupno njih 6916. Rezultat bi se mogao promijeniti tijekom Early Accessa, ali čini se da su igrači oduševljeni i zadovoljni igrom.

Prema izjavama iz Supergiant Games, EA verzija Hadesa II već sadrži više okruženja, neprijatelja i likova s potpunim glasom u usporedbi s prvotnom punom verzijom prve igre. No, unatoč tome, igra je još uvijek daleko od dovršetka, a studio planira dodati više sadržaja prije objavljivanja službene 1.0 verzije.

Nedugo nakon što je izašao u Early Accessu, prema podacima sa SteamDB-a, Hades II dosegnuo je impresivnih 79,276 istovremenih igrača. Naime, ovo je najveći dosegnuti broj istovremenih igrača za bilo koju Supergiantovu igru na Steamu do sada. Za usporedbu, prvi Hades je dosegnuo vrhunac od 37,749 istovremenih igrača, no bitno je napomenuti da je bio ekskluziva za Epic Games Store godinu dana prije nego što je stigao na Steam.

Prvi Hades prodan je u 700,000 primjeraka, nakon čega je dodatno ostvario još 300,000 u samo tri dana nakon službenog izlaska. Iako Supergiant od tada nije objavio službene prodajne brojke, jasno je da je to dosad najuspješnija igra ovog studija.

Planirano je da Hades II ostane u ranom pristupu barem do kraja 2024. godine. Supergiant ima namjeru objavljivati velike nadogradnje svakih nekoliko mjeseci, zajedno s podešavanjima igre i dodatkom novih značajki.