Image Alt

Kuvo TV

Otkazana je Remedyjeva co-op multiplayer igra Codename Kestrel

U izjavi objavljenoj u utorak, Remedy Entertainment je u suradnji sa sufinancijerom Tencentom odlučio je otkazati svoju igru Codename Kestrel kako bi se usredotočili na druge igre. Kestrel, prethodno poznat pod kodnim imenom Vanguard, bio je „kooperativni multiplayer naslov“ kojeg je razvijao jedan manji tim unutar Remedyja. Studio također trenutno radi na drugom multiplayer projektu pod kodnim imenom Condor, koji se odvija u svemiru igre Control.

Odluka o obustavi projekta s kodnim nazivom Kestrel omogućuje Remedyju da se usredotoči na druge igre u svom portfelju. Programeri koji su radili na projektu Kestrel bit će premješteni na druge projekte. Nadalje, planirane investicijske potrebe za projektom Kestrel su uklonjene, a ukupne potrebe tvrtke Remedy za zapošljavanjem su smanjene“, izjavila je tvrtka.

Izvršni direktor Remedyja Tero Virtala komentirao je: „Iako je Kestrel obećavao, projekt je još uvijek bio u ranoj fazi konceptualizacije. Naši drugi projekti dobro su napredovali i sada prelaze u sljedeće faze razvoja, a jačanje fokusa na njih donosi nam koristi. Imamo mogućnost preraspodijeliti talentirane programere iz Kestrela u druge projekte.“