Image Alt

Kuvo TV

HI-FI RUSH 2 i novi Dishonored su navodno već bili u planu prije gašenja Tango Gameworksa i Arkane Austina

Ranije ovoga tjedna, gaming scenu je šokirala Microsofova odluka za zatvori nekoliko svojih first party studija, a posebno je šokantno bilo to što su se među tim studijima našli veoma uspješni Tango Gameworks i Arkane Austin. I dok se negativne i veoma intenzivne reakcije ne stišavaju, pojavile se informacije koje govore da su oba navedena razvojna tima već pripremala nove velike igre, čija je sudbina sada neizvjesna.

Bloombergov novinar Jason Schreier u svom novom članku tvrdi da je iz pouzdanih izvora čuo da je Tango Gameworks bio u procesu pripremanja pitcha za HI-FI RUSH 2 u trenutku kada je Microsoft donio odluku o gašenju ovog studija. S druge strane, osim što je punom parom radio na unaprijeđenju Redfalla, Arkane Austin je navodno već imao planove za imerzivnu single player igru koja je najvjerojatnije predstavljala novi Dishonored.

Schreier ne navodi jesu li spomenute igre bile još uvijek u fazi ideje ili su ugašeni razvojni timovi već bili započeli rad na njima. Kako god, unatoč terminaciji Tango Gameworksa i Arkane Austina, i dalje postoji šansa da njihove nove igre zažive u nekoj drugoj formi, budući da je Microsoft vlasnik navedenih IP-jeva. No, hoće li njihov razvoj možda biti delegiran nekim drugim “preživjelim” first party studijima, ostaje nam da vidimo.