Image Alt

Kuvo TV

Ima li nade da se Senua’s Saga: Hellblade II ipak pojavi na PlayStationu 5?

Iako je sve do nedavno važila za jednu od najiščekivanijih igara godine i prvu pravu Xbox ekskluzivu koja bi trebala demonstrirati mogućnosti Unreal Enginea 5, Senua’s Saga: Hellblade II je doslovno bez marketinške kampanje iako izlazi za manje od dva tjedna. Je li razlog izostanku bilo kakve konkretnije promocije igre prilično neugodna i turbulentna situacija unutar Xbox divizije ili je posrijedi nešto drugo, doista nismo sigurni. No, definitivno, nešto čudno se događa, a teoretičari zavjere (ili možda samo ljudi na pravom tragu?) su čak skloni mišljenju da bi i Ninja Theory mogao biti na Microsoftovoj “listi za odstrijel”.

Je li Microsoftova odluka da Senua’s Saga: Hellblade II pretvori u punokrvnu Xbox ekskluzivu i uskrati spomenutu igru mnogo većoj publici na PlayStationu 5 pogrešan potez? Bez sumnje, jeste. Stoga, glasine koje govore da u Microsoftu ozbiljno razmišljaju promjenu strategije i izdavanje spomenute igre i na PlayStation 5 konzolama više i ne zvuče tako nerealnim.

Tako barem tvrdi ugledni tech novinar Tom Warren koji je u svome novom članku za The Verge otkrio kako je iz pouzdanih izvora čuo da Microsoft definitivno ne odbacuje mogućnost izlaska PS5 verzije Senua’s Saga: Hellbladea II te da nikada nije bio bliži takvoj odluci, kada je u pitanju nova igra studija Ninja Theory. No, hoće li se takvo što doista dogoditi i, ako hoće, kada će se to dogoditi, ostaje nam da vidimo.

U međuvremenu, kad su već na njega zaboravili u Microsoftu, red je da mi podsjetimo da Senua’s Saga: Hellblade II izlazi 21. svibnja te da će, kao što je općepoznato, biti dostupan za Xbox Series X/S i PC. Također, već od prvog dana ćemo ga moći pronaći i u ponudi Xbox Game Passa.