Image Alt

Kuvo TV

Nova Nintendova konzola neće biti potpuno nova platforma, već evolucija Switcha

Kako stvari stoje, nova Nintendova konzola zapravo neće biti klasična next-gen konzola, već samo kontinuacija super popularnog Nintendo Switcha.

U svome obraćanju javnosti, predsjednik Nintenda Shuntaro Furukawa otkrio je okvirne planove vezane za službeno predstavljanje spomenute konzole (koju ćemo do daljnjeg zvati Nintendo Switch 2), potvrdivši kako će ista biti predstavljena ove godine, ali tek nakon lipanjskog Nintendo Directa. Ono što je mnoge zaintrigiralo, jeste njegova izjava tijekom nove Nintendove financijske konferencije, gdje je novu konzolu nazvao “novim modelom Switcha“.

Furukawina izjava donekle potvrđuje ranije glasine, prema kojima će nova Nintendova konzola zapravo predstavljati evoluciju Switcha, a ne njegovu revoluciju. Dosadašnje neslužbene informacije i leaovi također idu u tom smjeru, budući da Nintendo Switch 2 i prema istima djeluje kao unaprijeđena verzija Switcha. Kao neke konkretnije razlike, naravno uz brojna tehnička poboljšanja, spominju se nešto drugačiji Joy-Con kontroleri koji bi trebali biti nešto veći te bi se trebali spajati pomoću magneta. Naravno, šuška se u potpunoj backwards kompatibilnosti sa Switch hardverom. Nadalje, očekuje se da ćemo dobiti još jednu hibridnu konzolu, koja će imati podršku za 4K rezoluciju u “docked” stanu.

Naravno, podsjećamo, radi se o neslužbenim informacijama koje ćemo do daljnjeg tretirati isključivo kao glasine, a što nam to Nintendo sprema, doznat ćemo nekada tijekom druge polovice ove godine.