Image Alt

Kuvo TV

Radnja Resident Evila 9 bit će smještena na otok u Jugoistočnoj Aziji

Posljednjih dana, najpoznatiji Capcomov insider Dusk Golem sve češće spominje Resident Evil 9, što bi moglo značiti da se i najava spomenute igre polako ali sigurno bliži. Nakon što je prije samo nekoliko dana otkrio kako se radi o “lažnoj uzbuni” kada je u pitanju potencijalna interna odgoda Resident Evila 9, te da bismo izlazak dosad najambicioznije igre iz ovog serijala mogli vidjeti već početkom iduće godine, Dusk Golem se ponovno oglasio, otkrivši nove detalje vezane za setting igre.

Naime, Dusk Golem tvrdi da će radnja Resident Evila 9 biti smještena i fiktivni gradić na misterioznom otoku u Jugoistočnoj Aziji te da je sama lokacija inspirirana Singapurom.

To se u dobroj mjeri kosi sa ranijim inforamcijama, prema kojima se Resident Evil 9 trebao odvijati u napuštenom gradu na Zapadu, koji će imati open world karakter. Kada već spominjemo open world, i dalje je na snazi glasina koja govori da će Resi “devetka” doista biti prva open world igra u serijalu te da ćemo u njoj vidjeti nove protivnike, poput vještica i slično.

Što je od svega navedenog točno, trebali bismo doznati uskoro – najvjerojatnije već u narednih 30-ak dana.